WRITTEN BY
Marco
14.4.2023
No items found.

Víte, že… jsou dva systémy čerpání pohonných hmot se slevou?

Princip palivové karty zná asi každý. Málo lidí ale ví, že jsou dva základní způsoby, jak využívat slevy na pohonných hmotách.

Systém slev z totemových cen motivuje řidiče, aby hledali benzínky na periferiích

Palivové karty, které svým řidičům poskytuje většina firem, jsou založeny na systému čerpání slev z totemových cen. To jsou ty ceny, které jsou vidět na stojanech čerpacích stanic. Příznačné pro ně je, že jsou nevyzpytatelné. Liší se i v rámci benzínek patřících k témuž řetězci. Nepsané pravidlo říká, že na benzínkách na dálnici, v blízkosti velkých měst a v blízkosti hranic republiky bývají ceny nasazeny trochu výše.Palivová karta sice poskytuje slevu, ale jde o snížení ceny paliva o fixní částku, například 1 Kč. Nadále tedy platí, že se více vyplatí tankovat na menších čerpacích stanicích a nikoli na dálnici.

Sleva z vyhlašované ceny: jedna cena pro všechny stanice

Proto je dobré připomenout druhou možnost. Existují totiž i palivové karty, které nabízí slevu z vyhlašované ceny.Vyhlašovaná cena je cena stanovená danou sítí čerpacích stanic, zpravidla v pondělí. Je pak platná od úterý do pondělí následujícího týdne včetně. Podnikatelé se tuto cenu dozví e-mailem nebo na klientském portálu.Následně majitelé palivové karty dostávají slevu z této ceny, nikoli z totemové ceny. Řidiče, který přijede na čerpací stanici, nemusí cena uvedená na stojanu vůbec zajímat. Ve výsledku platí zcela jinou částku.Takové karty poskytuje svým klientům také Business Lease. Řízení takového systému je pro společnost pohodlné. Řidiči firmy používají přidělené karty a čerpají benzín, kde je to pro ně pohodlné. Business Lease pak zašle jedinou fakturu, v níž jsou zahrnuty platby za všechna auta (všechny karty) za celý měsíc.

Kdo tuto slevu nejvíce ocení? Hlavně firmy a podnikatelé

Pro firmy, jejichž služební vozy pendlují napříč celou republikou, a to hlavně po dálnicích a silnicích, jde o výhodné řešení. Řidiči těchto společností mají stejnou cenu za benzín u dálnice D1 stejně jako u malé čerpačky v blízkosti Bílovce či Chropyně.Business Lease nabízí firmám bezstarostnou správu vozového parku. Vedle možnosti zajištění oprav či údržby je poskytnutí výhodných tarifů pro čerpání paliva samozřejmou součástí našich služeb. Klientům jsme v této věci ochotni poradit. Kontaktujte nás!

Spojte se s námi

Zanechte nám na sebe kontakt a my se s vám ozveme
Děkujeme, v blízké době se Vám z Business Lease ozveme.
Něco se pokazilo, formulář nebyl odeslán.
Děkujeme, v blízké době se Vám z Business Lease ozveme.
Něco se pokazilo, formulář nebyl odeslán.