WRITTEN BY
Tomáš Bursík
5.11.2022
No items found.

Změna informačních systémů

Od roku 2021 intenzivně pracujeme na komplexní změně informačních systémů. Hlavním cílem této změny je zvýšení efektivity práce našich zaměstnanců a dosažení maximální možné digitalizace procesů. Nejdůležitějším důvodem přechodu na nové systémy je samozřejmě spokojenost vás, našich klientů.Usilovně děláme vše proto, aby se vás změna našich interních technologií nedotkla, abyste ji pokud možno vůbec nezaznamenali. A pokud ano, tak jen její pozitivní dopady. Přesto počátek roku 2023 přinese, věříme, jen drobná omezení v provozu naší společnosti, o kterých se dočtete níže.Pamatujte, že v případě jakýchkoliv vašich potřeb (nebo komplikací) můžete vždy kontaktovat svojí kontaktní osobu v Business Lease, která vám ochotně pomůže.

Hlavní přínosy změny systémů z pohledu klienta

  • Zjednodušení a zrychlení procesu schválení kalkulace. Kalkulace se nově stane návrhem smlouvy, kterou bude moct klient rovnou podepsat.
  • Snížení počtu faktur u klientů, kteří v současné době dostávají faktury dle více klientských účtů vedených u Business Lease.
  • Vznik prvního klientského portálu, konkrétně portálu "Hlášení pojistných událostí", který bude obsahovat nové funkce.

Termín nasazení nových systémů a související omezení

Přesný termín přechodu na nový IS je stanoven na: 2. - 6. ledna 2023. V prvním lednovém týdnu budeme postupně odpojovat staré a zapojovat nové technologie. V drtivé většině našich běžných činností změnu, veříme, nezaznamenáte, přesto je několik málo oblastí, které budou tímto ovlivněny:

  • VRACENÍ PRONAJATÝCH A PŘEBÍRÁNÍ NOVÝCH VOZIDEL bude možné realizovat až od 9. ledna 2023
  • Fakturace NÁJEMNÉHO a SLUŽEB za vozidla proběhne v týdnu od 9. do 13. ledna 2023
  • Fakturaci POHONNÝCH HMOT plánujeme realizovat v pátek 6. ledna 2023

Omlouváme se tímto za možné komplikace. Prosíme o vaši shovívost a informování vašich kolegů užívajích vozidla v naší správě o těchto skutečnostech.

Faktury a fakturace

Spolu se změnou systémů jsme se rozhodli připravit i nový vzhled faktur, které jsou přehledněší. Pokud využíváte technologie na vytěžování údajů z faktur, můžete si již teď vyzkoušet, otestovat a nastavit vaše interní systémy. Vzory nových faktur, které vám budeme od ledna 2023 zasílat, si můžete stáhnout zde:KONSOLIDOVANÁ vzorová fakturaNÁJEMNÉ vzorová fakturaPALIVO vzorová fakturaNový IS nám umožní snížit počet faktur u klientů, kteří v současné době dostávají faktury dle více klientských účtů vedených u Business Lease.

Kalkulace - rychlejší proces a digitání schválení

Hlášení pojistných událostí - nový Demage Portál

S cílem zdokonalit a usnadnit hlášení pojistné události jsme pro vás připravili nový registrační portál, který Vás intuitivně provede celým procesem jen ve 4 krocích.

  • Přístup k hlášení pojistné události bude stejný, tedy z našich webových stránek: sekce Pro klienty / Hlášení pojistné události
  • Pro registraci škody v novém prostředí budete zadávat RZ vozidla a posledních 6 znaků (číslic) VIN, které nám společně umožní následnou identifikaci případu a v případě potřeby jeho aktualizaci
  • V rámci hlášení pojistné události máte nově možnost vložit fotodokumentaci z místa nehody, např. pro zdokumentování vzájemného postavení vozidel v době střetu nebo jinou ilustraci nehodového děje
  • Zároveň máte možnost vložit fotodokumentaci poškození Vašeho vozidla, která usnadní přípravu realizace opravy a optimalizaci jejího plánování
  • K již zaregistrované pojistné události se lze vrátit v nově vytvořené sekci „Rozšíření události“ a dodatečně vložit související dokumenty, jako např. Policejní protokol, Záznam o nehodě, apod.
  • Pro vyhledání již zaregistrované škody (v sekci „Rozšíření události“) využijte RZ vozidla a přidělené číslo pojistné události, které Vám bylo zasláno na udaný e-mail po dokončení registrace škody
  • V sekci „Rozšíření události“ máte nově možnost editovat hlášení rozsahu poškození Vašeho vozidla, například po řádné prohlídce v našem servisním centru.

NOVÝ portál "Hlášení pojistných událostí" bude spuštěn v týdnu od 9. ledna 2023.

Pokuty - zasílání oznámení

Spojte se s námi

Zanechte nám na sebe kontakt a my se s vám ozveme
Děkujeme, v blízké době se Vám z Business Lease ozveme.
Něco se pokazilo, formulář nebyl odeslán.
Děkujeme, v blízké době se Vám z Business Lease ozveme.
Něco se pokazilo, formulář nebyl odeslán.