WRITTEN BY
Tomáš Bursík
17.5.2023
No items found.

Finanční podpora s lidskou tváří. František

Smyslem našeho nadačního fondu „Because we care“ je konkrétní pomoc s mobilitou a náš aktuálně poslední počin má svou konkrétní lidskou tvář. Jmenuje se František. Františkovi od počátku osud nepřál. Narodil se předčasně s dětskou mozkovou obrnou. Kvůli ní čelí obtížnému ovládání končetin, jeho ruce jsou vlastně také jeho „nohy“,

a proto ke zvládnutí pohybu potřebuje speciálně upravená mobilní zařízení.Navzdory svému handicapu je aktivní sportovec. Věnuje se hře Boccia, což je sportovní úprava francouzské pétanque pro tělesně postižené. Jako paralympijský sport je Boccia určena sportovcům s nejtěžšími stupni tělesného postižení. František nás úspěšně reprezentoval na několika mezinárodních turnajích a dosáhl i dalších úspěchů. Daří se mu i v osobním životě, se svou dlouholetou přítelkyní Janou společně vychovávají dceru Viktorku, která v srpnu oslaví 6. narozeniny.

Františkovou patronkou je naše kolegyně Klára Keslová. S Františkem se znají již dlouho, a jak sama říká, jejich kolegiální vztah postupem času přerostl v kamarádství. Klára je rodinný typ a starost o druhé je jí přirozeně vlastní.

A „starost“ je také podstatou činnosti nadačního fondu „Because we care“. Proto když František požádal o pomoc s financováním nového elektrického invalidního vozíku, rádi jsme mu vyhověli.Nadace přispěla Františkovi částkou 80 000 Kč, které budou využity na zakoupení automatického pohonu na invalidní vozík a úpravu vozu, který má pro své potřeby předělaný na manuální řízení. Velkým Františkovým snem je stát se řidičem náklaďáku a není vyloučeno, že mu naše společnost v budoucnu pomůže ke splnění tohoto snu a podpoří jeho vášeň pro mobilitu. Pokud vás příběh Františka zaujal, pomoct společně můžeme i dalším, kteří to potřebují, a to odesláním finančního příspěvku. DĚKUJEME!

Spojte se s námi

Zanechte nám na sebe kontakt a my se s vám ozveme
Děkujeme, v blízké době se Vám z Business Lease ozveme.
Něco se pokazilo, formulář nebyl odeslán.
Děkujeme, v blízké době se Vám z Business Lease ozveme.
Něco se pokazilo, formulář nebyl odeslán.